Nyheter & Reportage

ons den 14 feb Rätt vallfoder till rätt häst Hästens vallfoder är av stor betydelse för att uppnå optimal prestation och välmående. Flera faktorer skall matchas ihop för att vallfodret skall få rätt kvalitet i linje med hästens energi- och näringsbehov. OptiVall erbjuder en rad stabila blandningar till din häst. tis den 30 jan Vårraps mot nya höjder! Efter förbudet av neonikotinoider infördes sjönk den svenska vårrapsodlingen men har nu jobbat sig tillbaka till stabila ca 7 000 ha årligen. En grupp lantbrukare runt Mälardalen upptäckte en ny odlingsstrategi för vårraps med lyckade resultat. Läs här om hur de gjorde. tor den 28 dec Bazooka (6-r) - Höstkorn - Hybrid Bazooka - nytt hybridhöstkorn 2018 som kombinerar hög avkastning med god rymdvikt i svensk sortprovning 2017. Bazooka har högt fodervärde, tidig mognad och långt stabilt strå. ons den 27 dec Understödjande grödor Nyhet 2018! Mellangröda godkänd som ekologisk fokusareal! Vi har märkt ett ökat intresse för understödjande- och mellangrödor de senaste åren och nu finns det återigen stödpengar att ta del av. Främst har intresset väckts hos ekologiska lantbrukare som saknar kemiska hjälpmedel vid ogräsbekämpning. Här är en kort presentation på olika arter och dess användningsområde. tis den 19 sep Majsguide 2018 Vilken sort passar dina lokaler bäst? Här presenterar vi vårt majssortiment för 2018. mån den 12 jun Förpackning- & Utsädesmängd För dig som vill ha koll på förpackningar och utsädesmängder har vi här gjort en lathund för att underlätta. tis den 9 maj Vårvetenytt 2017 - WPB Oryx - WPB Skye Våren 2017 lanseras våra två nya vårvetesorter WPB Oryx och WPB Skye på marknaden. Vi har tagit tempen på vad odlare och kvarn tycker om dem och hur de upplever dess egenskaper och prestationer. ons den 12 apr Nya Veteguide 2017 är här! Nu fördjupar vi oss ytterligare i frågan om hur olika höstvetesorter bygger sin avkastning. Här ger vi dig även en odlingsvägledning till sorttyperna kärnsättare, bestockare och kärnfyllare.
123456789101112131415161718192021Nästa