SSD Business
Bokmärk och dela
Scandinavian Seed
Puff

Aktuellt Utsäde #1 2014

Kommer nya höstvetet Praktik att bli Olivins förväntade ersättare? I Aktuellt Utsäde läser du om Praktiks alla fördelar både ur lantbruks- och kvarnperspektiv. Vidare firar Ellvis 10 år i svenska sortförsöken och nya KWS Irina har i dagarna fått sitt efterlängtade internationella erkännande som maltkorn.Läs mer »


KWS Irina är nu fullt rekommenderad av CBMO i Frankrike

"KWS Irina är nu fullt rekommenderad av CBMO i Frankrike!!!" Detta betyder att full uppbackning gäller från alla mälterier och bryggerier i Europa och worldwide.Läs mer »


Scandinavian Seed deltog från Sverige vid ISF Congress 2014 i Kina

ISF har till uppgift att förenkla handeln med utsäde i världen och stödja och representera utsädesindustrins intressen på en global nivå. Över 1000 delegater från världen samlas i tredagar och från Sverige deltog Johan Klingspor och Sven-Olof Bernhoff från Scandinavian Seed AB.Läs mer »


Fusarium 2014

Rekommendationer för att minimera fusariumtoxinerna DON och ZEA i spannmål 2014. Broschyren syftar till att underlätta för odlare att minska risken för angrepp av axfusarios och förekomst av fusariumtoxinerna DON och ZEA.Läs mer »


Salome - öl i Skåne och Norge

Maltkornet Salome har blivit öl både på Karlfälts Gård i Köpingebro och i Norska Östlandet. Det skånska ölet går under namnet "Olof" och är ett premium öl som är bryggt på lokala råvaror av legendariska Österlenbryggarna i Tomelilla. Det norska ölet är en uppfriskande pilsner vid namn "Östlandets Gull" som även det är bryggt på lokala råvaror enligt bryggerimästare Åge Willy Olsen på Hansa Borg Bryggerier i Norge.Läs mer »


Seedguide

Att välja utsädessort är inte helt lätt, särskilt som urvalet ofta är stort. Appen Seedguide gör att du kan läsa resultat och sortegenskaper direkt i din smartphone. Den är gratis och finns för nedladdning hos både App Store och Google Play.Läs mer »


Scandinavian Seed

Vi jobbar med utsäde och växtförädlare från hela världen med fokus på:

- samarbete med de främsta växtförädlarna
- bästa totalekonomi för lantbrukaren
- de viktigaste jordbruksgrödorna
- samarbete med industrin
- väl genomförda försök före
  marknadsföring
- att stärka svenskt lantbruks
  konkurrenskraft

Läs mer »     Kontakt »