SSD Business
Bokmärk och dela
Scandinavian Seed

RGT Reform "Ingen vinnare tror på slumpen"

RGT Reform fortsätter att övertyga men mycket fina avkastningssiffror under 2016. Även i Europa ökar sorten i popularitet.Läs mer »


Är gröna bönor något för framtiden?

Under 2016 genomfördes spännande försök där man tröskade gröna, dvs omogna, åkerbönor. Ändamålet är humankonsumtion och intresset för bönor som livsmedel är en trendvåg som spås fortsätta.Läs mer »


Kvävebehov i olika höstvetesorter

Hur skiljer kvävebehovet mellan olika höstvetesorter? Under 2016 genomfördes 5 försök för att kunna svara på just denna frågan.Läs mer »


Går du i maltkornstankar?

Går du i maltkornstankar? Välj KWS Irina - Hög avkastning & stabil skörd, Välkänd & lättsåld, Internationellt godkänd, Starkt strå, Låg tendens till strå- & axbrytning och Mlo & nematodresistent.Läs mer »


Nytt vårvete på väg in!

Inför vårbruket 2017 välkomnar vi 2 nya vårvetesorter. WPB Skye och WPB Oryx. Läs mer »


Tänk så snabbt ett jubileumsår går!

Vid nyår 2015 planerade vi intensivt för 2016 års jubileumsår, så här blev det.... Vi önskar er alla ett Gott Nytt 2017! & Tack för att du är en del av vår utveckling!Läs mer »


Ny VD på Scandinavian Seed!

Nu är det klart vem som tar över vd-posten på Scandinavian Seed AB efter Johan Klingspor den 15 mars 2017!Läs mer »


Vårens sortiment och nyheter

Här kan man få en överblick över vårens sortiment och nyheter. Vi har på ett enkelt sätt sammanfattat vårens utbud så att man får en snabb överblick. Mer information finns på respektive produktblad under fliken Sortinformation eller i Utsädesguide 2017 som kommer i brevlådan inom kort.Läs mer »


Odlingssäkerhet i vallen, en nyckel faktor

Hos Andreas Folkesson på Öland är vallen i motorn produktionen och därigenom den viktigaste grödan. Kombinationen av att driva en högavkastande mjölkproduktion i ett torrt och ansträngt klimat gör att man ställer stora krav på sin vallblandning.Läs mer »


Vad är Understödjande Gröda?

Vad är "understödjande gröda" - fång-, botten-, täck-, gröngödslings- och avbrottsgröda, listan kan göras hur lång som helst. Vi har valt att samla ihop dem alla i "understödjande gröda". På Slätte Ekodag berättar vi mer.Läs mer »


Puff

Stämmer ryktet om rörsvingel?

Rörsvingeln har fått ett "negativt rykte", ett visst motstånd mot rörsvinglar har uppstått och lantbrukare väljer att gå tillbaka till en mer ängsvingelbaserad vall. - Jag vill med denna text visa på rörsvingelns fördelar och visa att det "negativa rykte" som uppstått är just ett "rykte", säger Karl-Oskar Andersson produktchef på Scandinavian Seed.Läs mer »


KWS Irina - Årets maltsort 2016

KWS Irina fortsätter utmärka sig genom en mycket hög och jämn avkastning samtliga provningsår. I jämförelse mot övrigt erkända maltsorter sticker KWS Irina ut genom låg tendens till stråknäckning i kombination med en mycket god sjukdomsresistens. KWS Irina står för mer än 30% av maltkornsmarknaden i Frankrike och Danmark och kommer under 2016 att godkännas i både Ryssland och Ukraina. Svenska företag får alltså god avsättning på export.Läs mer »


Seedguide

Att välja utsädessort är inte helt lätt, särskilt som urvalet ofta är stort. Appen Seedguide gör att du kan läsa resultat och sortegenskaper direkt i din smartphone. Den är gratis och finns för nedladdning hos både App Store och Google Play.Läs mer »


Scandinavian Seed

Vi jobbar med utsäde och växtförädlare från hela världen med fokus på:

- samarbete med de främsta växtförädlarna
- bästa totalekonomi för lantbrukaren
- de viktigaste jordbruksgrödorna
- samarbete med industrin
- väl genomförda försök före
  marknadsföring
- att stärka svenskt lantbruks
  konkurrenskraft

Läs mer »     Kontakt »