SSD Business
Bokmärk och dela
Scandinavian Seed

VeteGuide 2016

Vad är hög veteskörd? Vad i praktiken styr storleken på din veteskörd? Vilken egenskap är viktigast för den sort man odlar? Vi har svaret.....Läs mer »


Mercedes - Ny höstrapshybrid 2016!

Mercedes - Höstrapshybrid med ny rubust genetik. Jämn & hög råfetthalt, hög råfettskörd och god stjälkstyrka.Läs mer »


Puff

Håll ett öga på höstvetet RGT Reform under 2016!

-Jag vill gärna slå ett extra slag för höstvetet RGT Reform, vilket är ett brödvete med A-kvalitet som i Tyskland skördar stora framgångar. Via sin höga avkastning och goda kvalitetsprofil ligger nu sorten under störst uppförökning i detta lantbruksdominerade land, säger Karl-Oskar Andersson produktchef Scandinavian Seed.Läs mer »


Puff

Stämmer ryktet om rörsvingel?

Rörsvingeln har fått ett "negativt rykte", ett visst motstånd mot rörsvinglar har uppstått och lantbrukare väljer att gå tillbaka till en mer ängsvingelbaserad vall. - Jag vill med denna text visa på rörsvingelns fördelar och visa att det "negativa rykte" som uppstått är just ett "rykte", säger Karl-Oskar Andersson produktchef på Scandinavian Seed.Läs mer »


Grattis Johan Klingspor och Per-Magnus Johansson!

GRATTIS!!! till Johan Klingspor och Per-Magnus Johansson som den 9 februari 2016 tilldelades pris från Torbjörn Lovangs minnesfond.Läs mer »


KWS Irina - Årets maltsort 2016

KWS Irina fortsätter utmärka sig genom en mycket hög och jämn avkastning samtliga provningsår. I jämförelse mot övrigt erkända maltsorter sticker KWS Irina ut genom låg tendens till stråknäckning i kombination med en mycket god sjukdomsresistens. KWS Irina står för mer än 30% av maltkornsmarknaden i Frankrike och Danmark och kommer under 2016 att godkännas i både Ryssland och Ukraina. Svenska företag får alltså god avsättning på export.Läs mer »


Scandinavian Seed 20 år 1996-2016!

Sedan starten 1996 har vi fungerat som en länk mellan europeisk växtförädling och det svenska lantbruket genom att se till att europeiskt högklassiskt sortmaterial nått den svenska marknaden.Läs mer »


Utsädesguide 2016

Årets Utsädesguide 2016 är här!!! Läs om sortval, nya OptiVall-projektet, få en presentation av 2016 års nyheter och häng med i spännande artiklar från nöjda odlare.Läs mer »


OptiVall - Nyckelkoncept för framtidens utmaningar!

OptiVall - Scandinavian Seeds nya vallkoncept!!! Starka kvalitetsblandningar, väl prövat sortmaterial för svenska förhållande, spetsade egenskaper, bred genetisk sortvariation och sortiment från norr till söder.Läs mer »


Går det att odla sojabönor i Sverige?

Läs vår Proteinguide 2015 här på hemsidan!Läs mer »


Mercedes (H)

Mercedes - Höstrapshybrid med ny rubust genetik. Jämn & hög råfetthalt, hög råfettskörd och god stjälkstyrka.Läs mer »


KWS Irina - maltkorn/vårkorn

Det flexibla maltkornet som fått utmärkelsen fullt rekommenderad av CBMO i Frankrike är sedan juli 2015 1:a på den franska "Variétes Préférées"-listan. Läs mer »


Seedguide

Att välja utsädessort är inte helt lätt, särskilt som urvalet ofta är stort. Appen Seedguide gör att du kan läsa resultat och sortegenskaper direkt i din smartphone. Den är gratis och finns för nedladdning hos både App Store och Google Play.Läs mer »


Scandinavian Seed

Vi jobbar med utsäde och växtförädlare från hela världen med fokus på:

- samarbete med de främsta växtförädlarna
- bästa totalekonomi för lantbrukaren
- de viktigaste jordbruksgrödorna
- samarbete med industrin
- väl genomförda försök före
  marknadsföring
- att stärka svenskt lantbruks
  konkurrenskraft

Läs mer »     Kontakt »