SSD Business
Bokmärk och dela
Scandinavian Seed

Intressanta skörderesultat

Nu börjar skörderesultaten från 2016 års sortprovning komma. Det är mycket intressant att se om våra förhoppningar på fjolårets stjärnor och årets nykomlingar i den svenska sortprovningen klarar pressen och lyckas prestera.Läs mer »


Är du vår nya marknadsinriktade VD?

Scandinavian Seed söker marknadsinriktad VD. Har du intresse av att vidareutveckla Sveriges utsädesbransch tillsammans med oss? - Kontakta Per-Magnus Johansson pmj@forsbecks.se och Sven-Olof Bernhoff sob@skanefro.se för frågor och ansökan.Läs mer »


Vad är Understödjande Gröda?

Vad är "understödjande gröda" - fång-, botten-, täck-, gröngödslings- och avbrottsgröda, listan kan göras hur lång som helst. Vi har valt att samla ihop dem alla i "understödjande gröda". På Slätte Ekodag berättar vi mer.Läs mer »


VeteGuide 2016

Vad är hög veteskörd? Vad i praktiken styr storleken på din veteskörd? Vilken egenskap är viktigast för den sort man odlar? Vi har svaret.....Läs mer »


Puff

Håll ett öga på höstvetet RGT Reform under 2016!

-Jag vill gärna slå ett extra slag för höstvetet RGT Reform, vilket är ett brödvete med A-kvalitet som i Tyskland skördar stora framgångar. Via sin höga avkastning och goda kvalitetsprofil ligger nu sorten under störst uppförökning i detta lantbruksdominerade land, säger Karl-Oskar Andersson produktchef Scandinavian Seed.Läs mer »


Puff

Stämmer ryktet om rörsvingel?

Rörsvingeln har fått ett "negativt rykte", ett visst motstånd mot rörsvinglar har uppstått och lantbrukare väljer att gå tillbaka till en mer ängsvingelbaserad vall. - Jag vill med denna text visa på rörsvingelns fördelar och visa att det "negativa rykte" som uppstått är just ett "rykte", säger Karl-Oskar Andersson produktchef på Scandinavian Seed.Läs mer »


Grattis Johan Klingspor och Per-Magnus Johansson!

GRATTIS!!! till Johan Klingspor och Per-Magnus Johansson som den 9 februari 2016 tilldelades pris från Torbjörn Lovangs minnesfond.Läs mer »


KWS Irina - Årets maltsort 2016

KWS Irina fortsätter utmärka sig genom en mycket hög och jämn avkastning samtliga provningsår. I jämförelse mot övrigt erkända maltsorter sticker KWS Irina ut genom låg tendens till stråknäckning i kombination med en mycket god sjukdomsresistens. KWS Irina står för mer än 30% av maltkornsmarknaden i Frankrike och Danmark och kommer under 2016 att godkännas i både Ryssland och Ukraina. Svenska företag får alltså god avsättning på export.Läs mer »


Scandinavian Seed 20 år 1996-2016!

Sedan starten 1996 har vi fungerat som en länk mellan europeisk växtförädling och det svenska lantbruket genom att se till att europeiskt högklassiskt sortmaterial nått den svenska marknaden.Läs mer »


Går det att odla sojabönor i Sverige?

Läs vår Proteinguide 2015 här på hemsidan!Läs mer »


Seedguide

Att välja utsädessort är inte helt lätt, särskilt som urvalet ofta är stort. Appen Seedguide gör att du kan läsa resultat och sortegenskaper direkt i din smartphone. Den är gratis och finns för nedladdning hos både App Store och Google Play.Läs mer »


Scandinavian Seed

Vi jobbar med utsäde och växtförädlare från hela världen med fokus på:

- samarbete med de främsta växtförädlarna
- bästa totalekonomi för lantbrukaren
- de viktigaste jordbruksgrödorna
- samarbete med industrin
- väl genomförda försök före
  marknadsföring
- att stärka svenskt lantbruks
  konkurrenskraft

Läs mer »     Kontakt »