SSD Business
Bokmärk och dela
Scandinavian Seed

Tack alla ni som besökte oss på Elmia Lantbruk Maskin & Fält!

Tack alla ni som besökte vår monter. Till våren önskar vi självklart att det är KWS Irina i din såmaskin när du kör ut på fältet! :-) Varmt välkommen att kontakta din säljare!Läs mer »


KWS IRINA visar framfötterna

I Danmark tillhör KWS Irina de högst avkastande sorterna berättar Niklas Ingvarsson, Produktchef för Utsäde och Frö, Svenska Foder. I Frankrike har sorten avkastat en skörd på 108 mot mätaren och i Storbritannien 109 mot mätaren. Och nu börjar vi få resultat på våra egna fält...Läs mer »


Torp - årets vinnare!

Nya fodervetet Torp - årets vinnare! Danska sorten Torp visar åter att den blir att räkna med. I den preliminära svenska försöksredovisningen 2014 har Torp oöverträffad skörd i de behandlade försöken jämfört med marknadssorterna både i syd och mellansverige. Torp är ett fodervete som behåller sin höga skörd även på de lite lättare jordarna enligt dansk erfarenhet. Den har god stråstryka och högt energiinnehåll.Läs mer »


Puff

Årets första resultat registrerat!

Nu börjar resultaten från årets försöksodlingar rulla in! Först ut på Seedguide är höstrapsen...Läs mer »


Besök oss på Elmia mässan den 22-25 oktober 2014

Välkommen till vår monter på Elmia mässan den 22-25 oktober 2014.Läs mer »


ES Alegria - jämn och stabil i årets OS-försök

Linjesorten ES Alegria visar 2014 att den är att lita på. I tre av fyra försök tillhör höstrapsen ES Alegria de allra bästa när de första resultaten publicerats på Svensk Raps hemsida.Läs mer »


Scandinavian Seed deltog från Sverige vid ISF Congress 2014 i Kina

ISF har till uppgift att förenkla handeln med utsäde i världen och stödja och representera utsädesindustrins intressen på en global nivå. Över 1000 delegater från världen samlas i tredagar och från Sverige deltog Johan Klingspor och Sven-Olof Bernhoff från Scandinavian Seed AB.Läs mer »


Seedguide

Att välja utsädessort är inte helt lätt, särskilt som urvalet ofta är stort. Appen Seedguide gör att du kan läsa resultat och sortegenskaper direkt i din smartphone. Den är gratis och finns för nedladdning hos både App Store och Google Play.Läs mer »


Scandinavian Seed

Vi jobbar med utsäde och växtförädlare från hela världen med fokus på:

- samarbete med de främsta växtförädlarna
- bästa totalekonomi för lantbrukaren
- de viktigaste jordbruksgrödorna
- samarbete med industrin
- väl genomförda försök före
  marknadsföring
- att stärka svenskt lantbruks
  konkurrenskraft

Läs mer »     Kontakt »