SSD Business
Bokmärk och dela
Scandinavian Seed

Glad Påsk

Glad Påsk! önskar Scandinavian Seed ABLäs mer »


Majsguide 2014 är på plats!

"Det har visat sig att valet av sort i majsodlingen ofta spelar en avgörande roll för odlingsresultatet". Flera egenskaper skall beaktas, inte bara hög stärkelseskörd utan också smältbarhet och mognadstid. Läs mer »


Vallguide 2014

Vallguide 2014 tidningen som hjälper dig att hitta rätt bland alla blandningar, arter, sorter och egenskaper av vallfrö.Läs mer »


Förbättra din vall!

Förbättra din vall! Scandinavian Seeds satsning på nya vallsorter börjar nu visa att europeiskt sortmaterial har mycket att ge. Två nya sorter finns med i vallblandningarna kommande säsong, Taifun rödklöver och Bombus vitklöver.Läs mer »


Utsädesguide 2014 är på plats!

Hela Scandinavian Seeds sortmaterial för 2014! Bland årets nyheter finns: den stabila och säkra havresorten Symphony, de två nya rapshybriderna Axana och Makro, det tidigare mognande höstvetet Praktik och den odlings säkra hybridrågen SU Mephisto. Det finns också extra läsning om vår starka vallsatsning som nu börjar visa att europeiskt sortmaterial har mycket att ge. Två nya sorter, Bombus vitklöver och Taifun rödklöver finns med i årets blandningar. Ett hett tips till dig som vill förbättra vallen 2014 är att välja blandningar med dessa!Läs mer »


Seedguide

Att välja utsädessort är inte helt lätt, särskilt som urvalet ofta är stort. Appen Seedguide gör att du kan läsa resultat och sortegenskaper direkt i din smartphone. Den är gratis och finns för nedladdning hos både App Store och Google Play.Läs mer »


Scandinavian Seed

Vi jobbar med utsäde och växtförädlare från hela världen med fokus på:

- samarbete med de främsta växtförädlarna
- bästa totalekonomi för lantbrukaren
- de viktigaste jordbruksgrödorna
- samarbete med industrin
- väl genomförda försök före
  marknadsföring
- att stärka svenskt lantbruks
  konkurrenskraft

Läs mer »     Kontakt »